Wie zijn wij?

Wij zijn allebei een eerdere periode via Wycliffe uitgezonden geweest naar Kameroen. Arjan heeft daar taalkundig werk gedaan en Helma is betrokken geweest bij alfabetiseringswerk. Wij hebben elkaar in Kameroen leren kennen. In 2014 zijn wij getrouwd en vestigden we ons in Nederland. Arjan heeft gewerkt als geestelijk verzorger in de ouderenzorg, Helma als docent NT2 voor inburgeraars.

Mede door een bezoek aan Kameroen in 2017 is het verlangen gegroeid om ons opnieuw in te zetten voor het Bijbelvertaalwerk en alfabetiseringswerk. In de tijd die volgde werd ons duidelijk dat de weg voor ons naar de Democratische Republiek Congo leidde.

Na een periode van studie in Engeland (voor Arjan) en van Swahili leren in Nederland (!) wonen en werken wij nu in Bunia, in het noordoosten van dit land.

Ons werk

Arjan houdt zich vooral bezig met taalkundig onderzoek en het begeleiden van lokale Bijbelvertaalteams. Helma richt zich op het ondersteunen van het lees- en schrijfonderwijs en het bevorderen van het Bijbelgebruik in de lokale talen.